DE TELEGRAAF COLUMN

TikTok vs Berkshire Hathaway

05 Aug 2023 — Jim Tehupuring

Responsive image

We beleggen er wel in, maar ik zit er niet op: TikTok. Met 42 jaar ben ik daar blijkbaar wat te oud voor. Oude mensen zitten hooguit op Instagram. Gelukkig heb ik een paar jongere collega’s die me een beetje up to date houden van de filmpjes die de 1 miljard TikTokkers met elkaar kunnen bekijken. En ook op TikTok blijken weer opvallend veel finfluencers te zitten die aan anderen uitleggen hoe je heel eenvoudig snel rijk wordt. Je moet gewoon je ding doen en er gewoon vol voor gaan, vastgoed doen en aandelen doen kan natuurlijk ook. Het valt mij op dat je ook tattoos en een Rolex op je arm moet doen. Maar met dat totaalpakketje is 20 tot 30 procent schijnbaar het rendement dat je met gemak gaat halen.

30 procent… Wow! Deze loser heeft misschien wel eens 30 procent rendement gemaakt, maar net zo goed in 2022 nog geld verloren. Met een gemiddeld jaarrendement van 8 procent op het totaal vermogen ben ik al dik tevreden.

Een investering die daar al jarenlang substantieel aan bijdraagt is onze investering in Berkshire Hathaway. Deze ‘holding’ met participaties in bedrijven als Apple, Coca Cola en Activision Blizzard kent een langjarig rendement van 13 procent en wordt gemanaged door Warren Buffett. Zijn vermogen bedraagt ruim 100 miljard. Maar eerlijk is eerlijk, Buffett is ook al even bezig. Deze maand wordt hij 93 jaar oud.

Het contrast tussen de snelle TikTokboys en de bejaarde saaie fondsmanager van Berkhire Hathaway kan bijna niet groter. Toch is er een hele belangrijke boodschap die beiden afgeven: je moet actief iets doen met je geld om vermogend te worden. Zo heeft Buffett regelmatig aangehaald dat een van zijn grootste fouten is geweest, dat hij te laat begon met beleggen. Hoe eerder je start, hoe langer je profijt hebt van het rente-op-rente effect. Je kunt als een ware TikTokker tussendoor even een pandje gaan halen, maar ik kies toch echt liever voor een solide investering als Berkshire Hathaway.

Met vriendelijke groet,

Jim Tehupuring

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken

Doe de profielscan en ontvang uw persoonlijke beleggingsplan.


1Vermogensbeheer©

Nieuwe 's-Gravelandseweg 27

1405 HK Bussum

035-740 0250
info@1vermogensbeheer.be
dienstverleningsdocumenten· brochure · privacyregelement